Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoća


Autor Poruka

sanja

13.05.2002. 22:07

Poštovana doktorice,
imam pitanje vezano uz mogućnost trudnoće:
prošli mjesec sam pokušala ostati trudna po prvi put i sada primjećujem neke znake za koje Vas molim da mi ih pojasnite.
Zadnja menstruacija je bila 8.4. a ciklusi mi traju uvijek 31-35 dana.Danas je 36. dan a menstruacija nije došla, umjesto toga, 33 dan sam primjetila laganu sukrvicu dosta blagu koja se pojavila navečer a ujutro nestala te se opet pojavila danas.Mislila sam da će to preći u menstruaciju ali to se za sada nije dogodilo. Može li to biti znak trudnoće ili nešto drugo? Pričekala bih sa testom još par dana pa Vas molim za ovaj odgovor. Puno hvala!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

14.05.2002. 12:26

Poštovana,
Lagana sukrvica u danima očekivane menstruacije može govoriti u prilog periimplantacijskog krvarenja. Ipak, savjetovala bih da u slučaju bilo kakvih tegoba učinite beta hCG kako biste potvrdili radi li se o trudnoći. Ponekad se opisni tip krvarenja može javljati i u slučaju postojanja funkcionalnih cista, te bi liječnik ukoliko posumnja na ovakav nalaz preporučio učiniti i ultrazvučni pregled.