Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoća?


Autor Poruka

zabrinutat112

17.06.2018. 14:50

Poštovani,
Menstruacija mi je završila 04.05. i taj dan sam imala jači petting sa momkom gdje je on ejakulirao po vrhu mog spolnog organa nakon čega sam to odmah očistila. Menstruaciju sam dobila na dan kad sam trebala 25. 05. i prvi dan mi je bilo svijetlo crvene boje i malo je bilo, ostalih 5-6 dana je bila normalna. Sljedeću menstruaciju trebam dobiti za 5 dana i od prije dva dana osjetim bolove u stomaku, maternici i kao da mi se zadebljala, kao i bolove u donjem dijelu leđa. Također imam osjećaj kao da su mi potamnile bradavice, ali možda umišljam. Također, muči me i zatvor. Da li je moguća trudnoća? Hvala unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

17.06.2018. 22:00

Poštovana, budući da je menstruacija nastupila nakon odnosa trudnoća sigurno nije u pitanju.

Optimista18

18.06.2018. 18:25

Zdravo, volela bih ako možete u procentima od 0-100% da mi kazete otprilike kolike su šanse za trudnoću tokom odnosa bez zaštite i bez ejakulacije unutra već pred sam izlaz iz vagine? U plodnim danima? Da li ima možda jača mogućnost da ostanem u drugom stanju?

Ivo Balenović, dr. med.

19.06.2018. 16:55

Poštovana, ako ejakulat nije dospio u rodnicu onda ne postoji šansa.

Lara1a

20.06.2018. 10:10

Poštovani,

naime menstruacija mi je pocela 15.6. I trebala bi zavrsiti danas ili sutra. Menstruacija prije toga mi je bila od 18.5. do 23.5. Danas sam imala spolni odnos sa deckom bez zastite i nije svrsio u mene vec izvan mene nakon pola minute minutu nakon sto je izvadio. Jako se plasim, je li moguca trudnoca jer evo meni jos menstruacija traje. I drugo pitanje ako se i ostane trudan tijekom npr. 4. dana menstruacije, hoce li krvariti normalno i 5. dan ili ce vec tada stati. Hvala unaprijed i molim Vas za odgovor jer se jako bojimo.

Selena Rose

20.06.2018. 16:25

Postovani,
S 14.NA 15.4. Sam imala spolni odnos tj.nije cak ni bilo spolnog odnosa vec samo pipkanje, e sad mene je strah da mi decko nije prstima prenio mozda spermu, ili mozda nekako kad je njegov spolni organ bio na ulazu u rodnicu ali nije usao vec samo izvana, tj pokusao je uc ali nije, a tad su mi bili plodni dani, dobila sam kasnije menstruaciju ali je bila oskudnia i dva dana je trajala, iako meni vecinom po tri dana traje, rijetko kad 4 dana.
Dobila sam i drugu menstruaciju u 5.mj.bila je jaceg intenziteta i tamnija, trajala je 4 dana. Između svega toga sam napravila 4 testa na trudnocu dva na jutarnji urin a dva ne i bili su negativni. Sad san opet dobila menstruaciju ali je oskudnija i svijetlija, na ulosku to sto vidim a kad odem na wc pa na papiru ostane i onih tamnih dijelova, komada i krv je tamnija, iako evo vecinom je svijetlija. Danas je drugi dan a slabija je dosta. A i kad odem na wc pa onda vidim onako neke kao komadice u vodi, u skoljci, neki su svijetliji neki tamniji.Nekako sam u zadnje vrijeme napuhnuta.
A i prine menstruacije sam imala bolne grudi pa prođe pa kod iduce menstruacihe opet bolne grudi pa prode, prije ove isto su bile bolne i onda dan dva prije nego je stigla menstruacija prestale su bolit al su nekako i napete bile kao cvrsce.
Da li je moguca trudnoca?
Hvala na odgovoru.

Antonija185

21.06.2018. 00:00

Poštovani doktore,

Suprug i ja počeli smo raditi na prinovi.oko godinu i 2-3mj se ne štitimo a do tada sam godinama pila Yaz zbog policističnih jajnika. Uz to pijem i Athyrazol za štitnjaču i pola tablete Propranolola za srce (nadam se da ću to uskoro moći prestati piti). Ciklusi su mi uglavnom neredoviti, te mi je na jednom od pregleda utvrđeno da je ciklus anovulatoran. Ja sam mislila da su mi svi ciklusi bez ovulacije no međutim 18.05. Dobila sam mentruaciju te po preporuci svoje ginekologice 11.-i dan došla na pregled. Tada nije bilo maznaka ovulacije ni ičega pa je doktorica rekla da dođem za 4 dana. Tu je bio jedan folikul malo manji ali veći od ostalih i čini mi se na desnom jajniku. Potom mi je rekla da dođem opet 06.06.-i tada je narastao folikul 2cm. I to čini mi se na lijevoj strani ovaj put.od tada do 10.06.mi je doktorica savjetovala rad na bebi, mi smo zadnji takav pokusaj imali 09.06. Skoro tjedan dana nakon toga išla sam opet doktorici i ustvrdila je da sam imala 100% ovulaciju i da sada cekamo happy također sam joj rekla da sam dan dva prije imala blagu sukrvicu ona je rekla da je moguće implantacijsko krvarenje (prije bi meni konstantno negdje u sredini ciklusa bila sukrvica pa i krv i smeđi iscjedak,ali ovaj put ništa osim te blage sukrvice dan-dva).ja sam iznenadjena bila sam uopće imala ovulaciju jer moja očekivanja su bila nikakva. Sad već par dana osjećam blagi pritisak u donjem dijelu trbuha i negdje oko janika kao da se stalno nešto događa.od sinoć su mi i grudi malo bolne i kao da su bile tople na dodir. Da li trebam išta uraditi ili samo pričekati još koji dan za test i da li bi trebala piti kakve tablete poslije testa (ovisno o ishodu) ne znam što mi je činiti. Lp i isprike na pre dugoj objavi.

Ivana267

21.06.2018. 00:05

Postovani.
Prije tri dana imala sam spolni odnos bez zastite, tocnije 18.lipnja. Prvo smo imali oralni sex i svrsio je, onda smo krenuli vaginalni za 5 min. Moj problem nije taj vaginalni jer nije ni svrsio taj drugi put, odustali smo zbog neceg drugog, nego da li je moglo sta ostati na/u penisu od oralnog s ejakulacijom, obzirom da nije mokrio izmedu dva sexa. Kolika je mogucnost za ista ako je uslo u mene sperme od tog prvog oralnog sexa, s obzirom Da mi nisu bili plodni dani i ocekivana menstruacija je dosla na vrijeme, zadnja je bila 19.05, ova sada mi je dosla 19.06., dakle dan nakon odnosa. Inace su mi menstruacije redovne kao i ova sada,i jako bolne i obilne imam one "komade", a pms mi je poceo vec danima prije. Ova zadnja je takoder bolna i jucer i danas sam pila brufene kao svaki put, jedino me brine sto nije bila obilna kao inace, inace mi drugi dan bude obilna i ljusti se, sto danas nije primjer. Evo zbog ovoga sam prepadnuta, da nije to tzv. Lazna menstruacija. Molim za pomoc. Ne prakticiram nikada sex bez zastite, ali evo desilo se, iako ne mogu reci da je svrsio u mene jer svrsavanja u vaginu nije bilo tokom drugog puta, navela sam gore da toga nije bilo jer nismo odradili do kraja, nego da li je sta moglo uci od prvog, oralnog sexa. Hvala Vam

21.06.2018. 10:05

Postovani,
Zanima me dali je moguća trudnoća na 25 dan ciklusa koji traje 28 dana (±,- dva dana) sa ponovljenim odnosom sa zaštitom po uvjetom da je moguće da je kondom puknuo nismo provjerili i odmah nakon ejakulacije se djevojka sa prstima prekrivenim spermom trljala po spolnom organu

Ivo Balenović, dr. med.

21.06.2018. 13:55

Poštovana Lara1a, odnos je bio u vrijeme neplodnih dana i ne postoji mogućnost trudnoće.

Ivo Balenović, dr. med.

21.06.2018. 13:55

Poštovana Selena Rose, trudnoća nije moguća.

Ivo Balenović, dr. med.

21.06.2018. 13:55

Poštovana Antonija185, savjetujem da učinite test na trudnoću s prvim jutarnjim urinom. Ukoliko bude pozitivan treba učiniti uzv pregled. Nikakva terapija za sada nije potrebna.

Ivo Balenović, dr. med.

21.06.2018. 13:55

Poštovana Ivana267, dobili ste redovnu menstruaciju i trudnoća nije moguća.

Ivo Balenović, dr. med.

21.06.2018. 13:55

Poštovana anja1977, 25. dan kod redovnih ciklusa spada u neplodne i trudnoća nije moguća.

Ivana267

21.06.2018. 17:45

Hvala Vam na brzom odgovoru. Paranoicna sam zato jer od kad imam menstruacije su obilne, s "komadima"ili ugruscima, a ovaj put je blaza, vise mi dok mokrim curi, ne osjetim bas ovako da mi jako ide i nije bilo toliko tih komada tamnijih kao inace. Inace imam hipotireozu koja mi nije utjecala namenstruaciju, pijem lijekove, hormone i ovaj mjesec sam vadila tri polipa s crijeva pa sam bila pod stresom dok nalazi nisu dosli da je dobrocudno, ali stres je prosao. Sada se stresiram ovime, samo zato jer je oskudnija tj manje obilna, s znam da se tijelo mijenja i ne mora biti sve po PS-U.

Ivana267

21.06.2018. 23:35

Opet ja. Danas mi je treci dan menstruacije i skoro pa nema nista a inace su dosta obilne i traju 5,6, dana. Skoro niti jednom nisam osjetila da curi ovako, nego kad bi isla mokriti bi se "pokrenulo". Jedino su bolovi bili isti ko uvijek, to me svi znaju po tome da imam bolne Glupo mozda sta se uopce ubijam s ovim, obzirom da su bili neplodni dani, jer tad sam i trebala dobiti, a ejakulacija nije bila u mene, nego sam se prepala da nije sta uslo s penisa od prvog, oralnog sexa. Da li je drugacija zbog nekih xy cimbenika, pa sam takve srece da se meni paranoicnoj bas potrefilo sad. Plizz umirite me, hvala happy

Ivo Balenović, dr. med.

22.06.2018. 10:15

Menstruacije nisu uvijek iste obilnosti i duljine trajanja. Stres je najčešći čimbenik koji može poremetiti hormonsku ravnotežu, a time i menstruacije.

Antonija185

22.06.2018. 10:15

Poštovani doktore,

Na Vaš savjet uradila sam test za trudnoću (inače bih ga ja uradila tek krajem idućeg tjedna) i pozitivan je! happy
Sad pošto je ovo produžen vikend i ne mogu otići mojoj doktorici, mene brine nekoliko stvari. Da li tablete koje trenutno pijem: Athyrazol 10mg pola tablete za štitnjaču, pola tablete Propranolola, te Heferol350mg, imaju utjecaja lošeg na išta? U strahu sam malo jer nisam mislila baš da će test biti pozitivan iz prvog pokušaja zatrudnjivanja s obzirom na moje policistične jajnike i neuredne cikluse.kao da je posljednim ciklusom sve to nestalo suspicious imam kod sebe Folacin tablete ako to išta znači

Ivana267

22.06.2018. 12:05

Hvala vam, znaci nemam razloga za brigu unatoc tome sto je bila kraca i manje obilna? Neki imaju konstantne odnose bez zastite u plodne dane i ejakulaciju direktno, a mene dotuce i na ovaj nacin koji sam gore opisala. A ako sam dobro shvatila, implantacijsko krvarenje nije moguce odmah nakon zaceca?

Antonija185

22.06.2018. 18:20

Ispricavam se na jos jednom postu, imam jos jedno pitanje; da li je normalno na ovako samom pocetku trudnoce da dpnji dio trbuha boli kao da ce nastupiti menstruacija odnosno kao u vrijeme menstruacije? Nije puno jaka bol ali je prisutna jucer i danas