Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoća?


Autor Poruka

Snježana

21.05.2002. 22:44

Suprug i ja želimo bebu pa smo tempirali odnose u plodne dane. Zadnja menstruacija je bila 02.05. Znam da je još prerano za siguran odgovor, ali zadnjih dana osjećam kao da mi je donji trbuh napuhnut (mada ne jedem puno jer mi je apetit slabiji), ponekad osjećam slabu mučninu, grudi me bole i teške su (slično kao pred menstruaciju, ali to mi se ponekad znalo javiti i kod ovulacije). Jučer i danas sam osjetila slabo grčenje u trbuhu (kao pred menstruaciju ali kraćeg trajanja i slabije), javio se samo bjelkasti oskudni iscjedak bez mirisa. Također sam danas osjetila metalni okus u ustima kad sam jela bjelanjak kuhanog jajeta, kao da su mi zubi i plombe željezne, ali nakon sat-dva kad sam opet jela bjelanjak nije bilo metalnog okusa. Mogu li to biti znakovi trudnoće već ovako rano? S nestrpljenjem očekujem Vaš odgovor!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

24.05.2002. 08:41

POštovana,
Ne može se sa sigurnošću ustvrditi da li su opisane smetnje psihološke prirode ili su doista uvjetovane nastupom rane trudnoće. Kako biste potvrdili nalaz željene trudnoće mogu Vas uputiti na beta HCG ili manje osjetljiv urinski test na trudnoću koji možete nabaviti u svakoj apoteci.
Na taj način riješit ćete sve Vaše dileme .