Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoca


Autor Poruka

Inees

13.05.2020. 23:30

Pozz, trudnica sam u 23 tj, druga trudnica, prije 10 dana imala pregled, i rekla sam da sam imala zatezanje ali odmah popuste,, pregledali me, vu prohodna za vrh prsta, uu zatvoreno, cerkvix 38 mm,, pijem mg, i dala mi ustrogeston, svaki dan po 1 mj dana, do iduceg pregleda,, nalazi svi u redu,, bebine udarce osjetim bas dole,, beba se nalazi di je mjehur u toj ravnini, rekla je sam vise mirovat, konkretno mi nije nista rekla,, moje pitanje,, cistom, kuham, i ves,, to mi je jedini posao, dali mogu to i dalje radit, i naravno odmaram see,, bojim se cak i sjedi i ic u setnje,, koliko je mogu e otvaranje dali je ovaki ok sto mogu radit,, a na wc idem malo malo mokrit, s tim da pijem i tekucine cim izmokrim,, sto se ti tice zatezanje nemam ih mozda se dese koji put u danu, ali su jsko kratki, nekad ih ni nemam,, bila bih zahvalna na odg? Lp

Ivo Balenović, dr. med.

14.05.2020. 11:25

Poštovana, nije potrebno strogo mirovanje. Možete obavljati uobičajene poslove i odlaziti u šetnju. Izbjegavajte teže fizičke napore, duža stajanja i dizanje tereta.

Inees

14.05.2020. 11:35

Hvala vam na odg,, zato se tocno koristi ustrogeston vagin, kod mog slucaja? Sto se tice sjedenja i to izmjegavam? I dali su zatezanje norm, ako se desavaju nekad, dali oni mogu otvarat

Ivo Balenović, dr. med.

14.05.2020. 13:00

Stezanja maternice su uobičajena u ovoj fazi trudnoće. Utrogestan 'opušta' mišiće maternice, a u početku trudnoće se daje kao hormonska potpora (kod slabijeg lučenja progesterona). Izbjegavajte i duže sjedenje.