Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoća


Autor Poruka

Sanja

10.07.2002. 20:01

Poštovana doktorice,
molim Vas za prepopuku nekog dobrog preparata protiv strija u trudnoći, ako znate.Trudna sam 3 mjeseca i moj ten koji je i prije trudnoće bio malo problematičan sada je naprosto buknuo. Mogu li očekivati da će se stanje smiriti i od prilike kada? Postoji li koji prihvatljivi način tamnjenja kože (možda krema za tamotamnjenje?) jer sam jako bijela a očekuje me vjenčanje u 9 mj.Svjesna sam da se ova moja pitanja baš ne odnose na zdravstvene probleme, ali ipak bit ću Vam jako zahvalna ako mi svojim iskustvom ipak pomognete! Hvala!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

13.07.2002. 10:51

Poštovana,
Pojava strija tijekom trudnoće može se prevenirati primjenom hidratantnih mlijeka ili krema (poput Afrodite ili Rilastila koje su dostupne na hrvatskom tržištu) Svakako postoje brojni preparati koji imaju sličan učinak, ali treba se navesti da formiranje strija ovisi o elastitcitetu kože, prirodnoj sklonosti i dobivanju na tjelesnoj težini.
Što se tiče krema za samotamnjenje, postoje brojni preparati s ovakvim učinkom od kojih su najcjenjeniji oni uglednih proizvođača poput Cliniqa, Bioterma i sl. Nisam upoznata s ev. kontraindikacijom primjene ovih preparata tijekom trudnoće, ali bih Vam savjetovala da za Vašu sigurnost provjerite piše li nešto o njihovoj kontraindikaciji tijekom trudnoće.