Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11249 | Broj poruka: 80743

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Trudnoca i korona


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Dubravka86

16.04.2021. 11:50

Postovani,
Ja sam 15 nedelja trudnoce. Pre mesec dana mi je potvrdjen korona virus. Imala sam blaze simptome u vidu gubitka cula mirisa na 5 dana, glavobolje, malo zamaranja, kasljuckanja i temperature nedelju dana do 37.4. Svo vreme mi je crp bio 12.
Tako da su mi u drugoj nedelji virusa ukljucili Ospamox 2*1000mg, sedam dana zbog crp koji nije padao i temperature koja je trajala.
Ja sam par dana posle popijenog antibiotika imala urednu krvnu sliku sa crp 3.8 ( svo vreme referentna vrednost do 5). Receno mi je da pratim na nedelju dana kks i d dimer ( jer imam heterozigot pai). D dimer je u redu. Na ultrazvuku je s bebom hvala Bogu za sada sve u redu. Nifty nalaz je uredan. Medjutim od tada ja na oba nalaza krvi imam vrlo malo povisene neutrofile ( granulocite, do 65 granica, ja imam 68) i crp prvo 6.78, pa 6.5 ( granica do 5).
Uradjeni su uronokultura, brisevi grla i nosa, kao i vaginalni bris i svi nalazi su uredni. Ja osecam jos ponekad zamaranja, ponekad se nakasljem, ponekad imam glavobolju, al generalno se osecam mnogo bolje.
Dal mi mozete reci sta da radim u vezi povisenog crp, dal on moze neko vreme biti takav, pa da sam padne. Dal toliki crp utice na trudnocu, zbog cega me je i najveci strah?
Da napomenem da mi je sve vreme saturacija bila 98/99, pluca na slusanje cista i da sam na proveri igg antitela bila pozitivna, odnosno da imam neku kolicinu antitela.
Unapred beskrajno zahvalna,
Dubravka

Ivo Balenović, dr. med.

16.04.2021. 21:45

Poštovana, u trudnoći je CRP fiziološki povišen (do 10). Leukociti, također (do 12).

Dubravka86

16.04.2021. 21:45

Da dodam, samo da se bas plasim da nije crp vezan za pluca, cim je odmah po prestanku antibiotika opet skocio, da nesto nije samo zaleceno...
Kome god se obratim, vracaju me kod ginekologa i tako imam osecaj da se vrtim u krug.
Pa Vas molim za neki savet, sta je najbolje da uradim.
Unapred beskrajno hvala.
Dubravka

Ivo Balenović, dr. med.

17.04.2021. 11:25

CRP je u fiziološkim granicama za trudnoću. Nije potrebna nikakva daljnja obrada.