Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


učestale i obilate menstruacije


Autor Poruka

Red Sonja

05.07.2004. 15:26

Štovani,
moj ciklus traje dvadesetak dana . Krvarenja su obilata i traju oko 8 dana . Liječnik,internist, mi je dijgnostircirao sideropeničnu anemiju , obizirom na naleze željeza u krvi. Ja se osjećam iscrpljeno i malaksalo . Imam osjećaj da se nisam oporavila od menstruacije, kad evo je opet.
Imam 33 godine, i jedno dijete koje sam rodila s 29 godina.
Od kad znam za sebe patim od simptoma PMS-a i nadala sam se da će nakon poroda biti lakše. No međutim krvarenja su sve jača , a ciklusi sve kraći. Bila sam na pregledu kod ginekologa, sve je u redu.
Pitanje : da li je normalno trajanje ciklusa od 22 dana ? Što s obilatim krvarenjima - postoji li nekakav preparat da se ta krvarenja smanje ?
Doktor mi je preporučao spiralu s kojom ne bi imala redovite cikluse, ali pošto planiram uskoro imati drugo dijete odustala sam od spirale.
Uz kontracepcijske pilule - nisu se ništa smanjila krvarenja, a od pilula sam bila strašno razdražljiva i živčana.

prof. dr. Marina Ivanišević

15.09.2004. 15:34

Draga Crvena Sonja,najvjerojatnije se radi o anovulacijskim ciklusima. Pokušajte doći na pregled, jer je potrebno dati terapiju uz koju možete i zanijeti.