Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upomoc!!!!!


Autor Poruka

Svjetlana

21.09.2001. 00:29

Postovana gosp. Doc. Dr.Kupesic,
Stara sam 34 godine i nikada nisam imala menstruaciju.Zadnje dvije godine sam bila na lijecenju kod dva lijecnika.Prvi mi je propisao hormonske tablete 'Klimonorm' koje sam trosila 14 mjeseci i u to vrijeme sam imala urednu menstr..Ali sam istovremeno imala bolove u listovima nogu,pa sam ih prestala piti zbog straha od tromboze.Drugi lijecnik me je pregledao ion kaze da je organski sve u redu:maternica,hormonski sustav, jajnici. On mi je propisao biljne tablete 'Agnucaston'.NJih podnosim ali se nista ne desava.Na mom kartonu pise da je to 'sekundären amenorrhoe'.Inace ja nikada nisam imala nikakvih problema, bolova ni smetnji.Moj muz ija bi tako rado htjeli imati bebu,da li je to moguce sa mojim tijelom koje ne funkcionira?Mozete li mi pomoci? Hvala vam unaprijed!

Doc dr. sc. S. Kupešić

21.09.2001. 19:22

Poštovana gospođo Svjetlana.
Pošto se radi o dosta složenoj situaciji i 34 godine života, mislim da bi bilo poželjno da se obratite u visoko specijaliziranu ustanovu koja se bavi reprodukcijskom endokrinologijom. Iz Vaših podataka nisam saznala ništa o Vašem hormonskom statusu (nalazu FSH,LH,E2, PRl i drugih hormona poput TSH,T3,T4, Test) koji se čini glavnim uzrokom Vašeg poremećaja (naročito ukoliko je Vaš ginekolog naznačio da se radi o urednom morfološkom nalazu ginekoloških organa). Stoga, moja preporuka je da se javite na podrobniju i cjelovitu analizu, koja će osim endokrinoloških pretraga obuhvatiti i laparoskopiju, kariogram, detaljan ultrazvučni pregled i dr.