Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ureaplazma-urealitikum


Autor Poruka

sanja

12.03.2002. 22:13

Poštovana doktorice,

Muž i ja trebamo ići na umjetnu oplodnju. Međutim bris je pokazao postojanje ureoplazma urealitikum. Tu bakteriju imala sam i prije godinu dana, ali nakon terapije, moje i muževe, više je nije bilo. Zanima me kakva je to bakterija,zbog čega se vratila i što ona uzrokuje. Ginekolog nam je propisao Doksiciklin 2 x dnevno – dali se te kapsule mogu uzeti odjednom. Dali postoji neko vremensko ograničenje nakon te terapije u kojem nesmijem ići na umjetnu oplodnju. Hvala na odgovoru, budući mi moj doktor uopće nije protumačio nalaz.

Doc. dr. sc. S. Kupešić

13.03.2002. 14:26

Poštovana,
Ureplasma urealiticum uzrokuje upalne promjene ginekoloških struktura i mokraćnog trakta, a u novije vrijeme se sve više povezuje s nastankom prijevremenog poroda i perinatalnih infekcija. Terapija koja Vam je propisana smatra se primjerenom, a preporuča se uzimati u 12-satnim intervalima. Prije postupka umjetne oplodnje preporuča se negativizacija nalaza i izlječenje.