Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


HPV I TRUDNOĆA


Autor Poruka

Nea

12.03.2002. 19:55

Poštovana,
u 12-tom mi je mjesecu 2001 dijagnosticiran CB-HPV visokog rizika (A63).Određena mi je terapija Betadine + Interferon .
Nakon te terapije napravljen je ponovni papatest (u međuvremenu dok nalazi nisu bili gotovi koristila sam Geonistin) ,koji je pokazao isto kao i prethodni.Sad mi je napravljena kriokauterizacija i nakon perioda od 10-tak dana zarašćivanja , nastavljam sa terapijom Geonistina ,a potom i Albothyl-a.Tada imam ponovni pregled.
Po riječima ginekologa , to bi trebala biti i za sada zadnja terapija , nakon čega bi se veći dio (ako ne i sav?!) zaraženi dio stanica eliminirao iz organizma ,a time i bilo zaustavljeno širenje virusa.
Pošto partner i ja planiramo trudnoću , zanima me da li postoji kakva fioziloška prepreka da nam se nakon ovog tretmana to ostvari.
I da li, ukoliko bude potrebno nastaviti nekom od terapija (ovaj moj oblik je navodno blaga atipija stanica i nije za sada zabrinjavajuće) , možemo pokušati ostvariti trudnoću bez straha od neželjenih posljedica?
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

Doc. dr. sc. S. Kupešić

13.03.2002. 14:32

Poštovana,
Ukoliko je došlo do saniranja lokalnih promjena te nisu ustanovljene druge prepreke za ostvarivanje željenog zanošenja, mislim da bi bilo poželjno ostvariti trudnoću. Svakako, tijekom trudnoće treba provoditi redovite kontrole Papa testa i cervikalnih briseva kako bi se pravovremeno moglo ustanoviti eventualno pogoršanje lokalnog nalaza.