Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


urinokultura


Autor Poruka

Dunja

31.10.2002. 19:50

Stovani, molim Vas za savjet. Trudna sam 30 tjedana, i vec drugi put moram piti anibiotike radi poremecene urinokulture. jednom sam vec bila hospitalizirana zbog bolova (u 18. tjednu tr.), tada su primjetili da mi je povisena urinokultura, nisam pila antibiotike, vec samo uroloski caj. Prije 4 tjedna sam obavila pregled urinokulture, nadjene su bakterije (nesto vise od 50000) i dobila sam Amoxil. Prosli tjedan sam opet kotrolirala urinokul. i opet je okriven visok broj bakterija. Opet sam dobila antibiotike. Cijelo vrijeme pijem min. 1l uroloskog caja na dan, nemam nikakve bolove. Znam da urinoinfekcije mogu izazvati prijevremeni porod, ali mogu li stetiti bebi? Stete li antibiotici djetetu?
Puno hvala!

Prof.dr. Marina Ivanišević

15.11.2002. 18:35

Draga Dunja, Amoksil ne utječe na razvoj djeteta u lošem smislu, i svaku urinarnu infekciju je potrebno liječiti, ali pravilno liječiti. Ukoliko ne reagirate na peroralni antibiotik tada treba hospitalizacija i davati lijekove kroz venu. Ukoliko se ne razvije upala bubrega tada je rizik od prijevremenog poroda manji, zato treba biti strpljiv u liječenju.