Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


uspješna trudnoća


Autor Poruka

Ana

10.05.2002. 14:07

Poštovana dr.Kupešić,

danas mi je 33.dan ciklusa, a prije tri dana sam otkrila da sam trudna.
Vadila sam betu i 1.beta je bila 653,27, a 48 sati poslije iznosila je 1544,10 a progesteron je 25,41.
Da li je ova razina progesterona niska ( napominjem da pijem dabroston 2x1 od kada sam otkrila trudnoću ) i da li je terapija odgovarajuća?

Zanima me kolike su šanse da ovo bude normalna trudnoća budući da sam bila trudna ali nije bilo ploda i kada mogu ici na uzv da se utvrdi postojanje embrija. Da li je 39 .dan ciklusa prerano ??

Unaprijed se zahvaljujem na Vašem odgovoru ( iznimno cijenim Vaš trud na ovoj web stranici ) i nadam se da ćete me umiriti jer želim da se ostvari ovaj san.

Ana

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

11.05.2002. 18:31

Poštovana,
Ods svega srca čestitam na dobrim vijestima. Razina beta hCG je doista normalna za tako ranu gestaciju, a ultrazvučni nalaz bi kroz tjedan dana trebao pokazati primjereni razvoj embrija kojem bi se u tom vremenskom intervalu morala pokazati i srčana aktivnost. Razina progesterona neka Vas ne brine, jer uzimate suplementacijsku terapiju (Dabroston 2x1 tbl). Puno sreće.