Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Uvećan mjehur fetusa u 30. tjednu trudnoće


Autor Poruka

ZrineA

29.10.2018. 15:05

Postovani,

Trudna sam 30+5 dana i do proslog uzv koji je bio pred 7 dana svi nalazi ploda bili su uredni kako na 2d tako i na 3d uzv. Medjutim,na prethodnom uzv s 29+5 tt dr prvi puta uocava povecan mjehur fetusa (kaze 1-2 cm veci). Uzv je ponovljen danas sa 30+5, nalaz je i dalje isti kao i prosli tjedan. U medjuvremenu sam primila i dexametazone zbog ucestalih kontrakcija posljednja 3 mjeseca. Ono sto mene brine je to povecanje mjehura koje je odjednom ustanovljeno (naglasavam da me zbog okolnosti kroz trudnocu gledalo 4 razlicita ljecnika i nitko to nije do sada primjetio pa pretpostavljam da toga nije ni bilo).. Naravno da sam sva zabrinuta trazila po internetu sto bi to moglo biti,i sve sto sam iole uspjela pronaci bije nimalo ugodno za procitati i skoro da nema veze sa zivotom djeteta.. doktor je ustabovio da su bubrezi uredni,ne vidi nikakav refluks niti reperkusije.. koliko znam,plodna voda je uredne kolicine te je sve ostalo s fetusom sasvim uredno. Molim vas,sto bi navedena dijagnoza mogla upucivati i sto bi mi vi savjetovali, tim vise sto se ocito problematika javila tek sada u 30 tt? Stvarno sam van sebe od zabrinutosti,dok s druge strane ljecnik i ne djeluje tako zabrinut vec je samo akrenuo paznju da ce nastaviti pratiti mjehur i na sljedecim pregledima??

Unaprijed hvala!!!

Ivo Balenović, dr. med.

29.10.2018. 15:45

Poštovana, mokraćni mjehur je šuplji organ čiji se volumen mijenja ovisno o količini mokraće u njemu. Budući da su bubrezi i količina plodove vode uredni nema razloga za brigu. Povećan volumen mokraćnog mjehura može značiti samo da je u trenutku pregleda u njemu veća količina tekućine, što nije posljedica nikakve anomalije, nego fiziološko stanje.