Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vaginalna histerektomija


Autor Poruka

tinaaa456

15.01.2019. 22:20

Pozdrav, mama mi je krajem devetog mjeseca prošle godine izvadila maternicu vaginalnim putem jer joj se spustila i počelo joj je smetati. Operacija je prošla dobro, bar joj je tako rečeno, no nakon operacije joj se javljaju tegobe s crijevima i pražnjenjem crijeva. Naime, nakon operacije nije mogla neko vrijeme uopće imati stolicu, trbuh joj je bio konstantno nadut i odlasci na zahod su bili mučni. Nakon toga joj počinje proljev i mora ići na zahod svako malo te joj počinje curiti stolica te mora nositi higijenske uloške. Obavila je razne pretrage među kojima je i ct nakon kojeg su posumnjali na rak debelog crijeva radi nalaza u kojem su viđeni povećani limfni čvorovi, nekakva izraslina te je poslana na kolonoskopiju na kojoj nije viđeno ništa, nikakve izrasline nije bilo. Potom je išla na ponovne kolonoskopije, biopsije, tumor markere, ct ponovljeni i tumor su isključili, nalazi su bili uredni ali nitko nije dao objašnjenje povećanih limfnih čvorova i puknuća na sluznici crijeva koje im je bilo sumnjivo pa su ga otklonili operativnim putem i poslali na biopsiju koja je također bila uredna. Njoj je i dalje loše stalno mora na wc, curi joj, boli je, gubi na težini jer je konstatno na zahodu a doktori nemaju objašnjenja. Postoji li ikakva povezanost s operacijom maternice jer joj je ovo sve počelo odmah nakon operacije? Molim vaše mišljenje jer smo već pomalo očajni.
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

16.01.2019. 10:15

Poštovana, operacija maternice vaginalnim putem sigurno nije uzrokovala navedene tegobe. Prema simptomima radi se o poremećaju probavnog sustava. Savjetujem kompletnu gastroenterološku obradu.