Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


vaginalni iscjedak prije menstruacije


Autor Poruka

roxma

29.01.2021. 12:10

Postovani,
obracam vam se s obzirom da ne mogu nikako dobiti svog ginekologa telefonom, a nisam trenutno u Hrvatskoj.
Bila sam na redovitom pregledu kod ginekologa prije tocno dva tjedna, 15.1., te me ginekolog poslao vaditi krv i napraviti urinokulturu (jer inace imam problema sa E.Coli u mokraci. Kad su dosli nalazi, prosli petak, potvrdene su bakterije u mokraci te mi je gin. prepisao antibiotik Xorimax. Pocela sam ga piti u subotu.
Inace pijem Belaru kao kontracepciju i u utorak, prije 3 dana sam popila zadnju tabletu (21.). Uglavnom, u zadnjih 4 ciklusa sto pijem Belaru (prije sam pila Lyndinette ali je ginekolog preporucio promjenu), zavrsim piti u utorak i u petak dobijem menstruaciju.

Medutim, u utorak, znaci prije nego sto sam popila zadnju tabletu, primjetila sam jako svijetli iscjedak, tipa svijetlo rozi ali samo nakon mokrenja, znaci kad bi se obrisala.
I to je trajalo utorak i srijedu tako samo kad bi se obrisala nakon mokrenja, a onda je to pocelo biti sve vise, kao prema menstruaciji, u smislu ne vise samo par kapi. Sada je petak i sve vise nalikuje na pravu menstruaciju sto inace imam.

Zanima me da li to lagano krvarenje nekoliko dana prije nego li sam trebala dobiti menstruaciju moze biti povezano sa tom infekcijom ili antibiotikom, brine me samo zato jer nikada nemam nikakav iscjedak prije prave menstruacije pa mi je sad ovo malo cudno.

Oprostite na dugom postu i zahvaljujem se unaprijed.
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

30.01.2021. 16:55

Poštovana, vjerojatno se radi o probojnom krvarenju. Ono nije opasno, niti umanjuje zaštitu. Ako bi se ponavljalo iz ciklusa u ciklus, treba razmisliti o promjeni tableta.