Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vaginalni sekret


Autor Poruka

Jovana89

30.04.2012. 21:50

Poštovani,

Iskreno ja ne znam vise sta da radim koliko me muci ovaj sekret, najvise me psihicki ubija, da to vise nije normalno. Imam 22 god i pre 9 meseci imala sam laparoskopsku intervenciju levog jajnika, doktor mi je posle operacije rekao ce se sekret uvecati 100% da je to normalno, tad se naizmenicno pojavljivalo, cak se i jedno vreme zbog terapije koju sam uzimala dosta i smanjio, da bi se opet povecao, medjutim poslednja tri meseca to je strasno koliko ima sekreta.
Uvek sam imala tih problema sa sekretom, ali kad sam imala morala da koristim vaginalete, dok ih koristim nemam toliko sekreta, bude normalno, medjutim mesec dana kako prestanem da koristim vaginalete stanje se vrati na staro.
Negde sam procitala da je normalno da se dnevno ima 3-4 kafene kasicice sekreta, a ja dnevno imam najmanje 25. Upravo sam danas dobila rezultate vaginalnog brisa koji potvrdjuju da je sve u redu da nema nikakve bakterije, ja Vas najiskrenije molim za neki savet, jer meni nije normalno da ja na svakih 30min moram u wc samo da bih obrisala taj sekret da mi ne bi preslo na ves. Doktor kaze da je sve u redu i nalazi, ali ja i dalje imam isti problem.

Hvala unapred.

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.05.2012. 10:55

Poštovana, mišljenja sam kao i vaš liječnik, te s obzirom da se ne radi o nikakvoj infekciji, te da su nalazi briseva uredni.
Ako želite smanjiti količinu vaginalnog sekreta, savjetujem uzimanje kontraceptivnih pilula.

Jovana89

01.05.2012. 13:10

Poštovani,
Nakon laparoskopske intervencije doktor mi je kao terapiju dao da pijem kontraceptivne pilule Jasmin, ali mi je rekao da to ne posmatram kao kontraceptivne pilule vec kao lek. 4 meseca sam ih morala uzastopno koristiti, i prvih mesec ipo dana za vreme uzimanja tih tableta, vaginalni sekret se dosta spanjio, da bi se nakon toga opet stanje vratilo na staro, iako sam uzimala te tablete, tako da mi ni to nije od pomoci.

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.05.2012. 16:35

Poštovana, postoje i drugi kontraceptivi. Konzultirajte svog liječnika.

Jovana89

01.05.2012. 21:20

Postovani,
hvala na komentarima, ali doktor je rekao da cim su nalazi brisa u redu da nema potrebe za nekom terapijom. Tako da sam sad u nedoumici jer ja i dalje imam sve te tegobe povisenog sekreta koji se nikako ne smanjuje, pa sta ne znam sta dalje da radim.

Lana4pitanje

19.12.2021. 22:30

Dobar dan, poštovani.
Uočila sam vaginalni sekret(iscjedak) koji je nekako izmedju bijele boje i žute/zelene. Znači nije čisto bijel, a nije ni žuto-zelen. Nema miris, ne osjećam pečenje niti svrab. Osjećala sam blagu bol u donjem stomaku.

-Želim pitati, da li je to opasno? Šta mi savjetujete? Trenutno nisam u mogućnosti posjetiti doktora. Smijem li malo sačekati?

Posljednji spolni odnos sam imala prije mjesec dana, zaštićen kondomom.(nikad nisam imala nezaštićen odnos) Taj odnos je bio 6. dana prethodnog ciklusa, a menstruaciju sam dobila 29. dana.
Danas mi je 10. dan novog ciklusa.
Izvinite na dugom pitanju, lp

Ivo Balenović, dr. med.

20.12.2021. 15:05

Poštovana, bez pregleda ne mogu točno odgovoriti o čemu se točno radi. Moguće da je u pitanju gljivična upala. Savjetujem neki od antimikotika (Rojazol, Plimycol, Canesten...)