Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vanmaterična?


Autor Poruka

Nikolina

07.03.2002. 20:35

Poštovani,

zadnju menstruaciju sam imala 13.01., ciklus mi inače traje oko 33-34 dana, s time da mi je zadnja menstruacija isto kasnila oko 7 dana.
Bila sam na pregledu prije 10 dana i tada mi je ginekolog rekao da misli da to nije trudnoća ili da je prerano da utvrdi. Radio mi je i vaginalni ultrazvuk. Mislim da je rekao da je endometrij 22 mm. Ponovo sam bila na pregledu prije dva dana i rekao je da to nije dobra trudnoća da se ne razvija. Ponovo mi je radio vaginalni ultrazvuk. Jučer ujutro sam napravila Beta-HCG pretragu i nalaz je 3390 IJ/L. Danas mi je rekao da to možda i je dobra trudnoća. Molim vaše mišljenje?

Doc. dr. sc. S. Kupešić

08.03.2002. 10:40

Poštovana,
Beta hCG pokazuje primjereni porast za normalnu trudnoću, te Vas moram utješiti da se UZV prikaz gestacijske vrećice u većine pacijentica prikazuje tek sa navršenih 5 tjedana (3 tjedna nakon koncepcije). S obzirom na produljene cikluse za očekivati je da će se u Vas gestacijski mjehurić prikazati prilikom narednog UZV pregleda. Puno sreće.