Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Za muškog urologa


Autor Poruka

Nikolaa 996

11.12.2018. 20:15

Poštovani, treba mi pomoć. Pre jedno mesec dana počela je da mi puca vrh kože koji prekriva samu glavu penisa. Takođe je promenilo i boju kože, sada je nekako belicasto. Nisam išao kod lekara na pregled, pokušavam samo pranjem i nadao sam se da će se to vremenom promeniti. Nemam nikakve probleme pri mokrenju, niti bilo kakva peckanja, osim kada mi se koža zategne I onda sama koža pukne. Sada nekako hrapavo izgleda. Da li bih trebao da kažem neke kreme pošto je u poslednjih par dana ta koža postala suva, pošto probao bih sve mogućnosti i opcije, pošto sam čuo da je krajnja opcija orezivanje. Mislim da je to neka vrsta fimoze, ne mogu da prevucem kožu preko glave dok je suvo okruženje, jedino pod tušem, sa mlakom vodom. Ali opet ne mogu ni tu kada je potpuna erekcija.
Nadam se da ćete da odgovorite, unapred hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

12.12.2018. 11:10

Poštovani, ako ne možete prevući kožicu morate se javiti liječniku. Stanje može postati opasno ukoliko se tako suženi otvor prepucija nasilno prevuče preko glavice penisa. Tada može doći do uklještenja i smanjene opskrbe krvlju glansa penisa. Svakako se javite urologu.