Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zabrinuta


Autor Poruka

dubravka

03.07.2002. 11:54

Štovana doktorice !

Imam 30 godina, nisam rodila i nisam trudna. Menstruacijski ciklus je uvijek bio uredan, svakih cca 30 dana, trajanje 5-7 dana. Zadnjih 2,3 mjeseca, trajanje krvarenja se produžilo na 10tak dana, nakon 5.dana krvarenje je oskudno, uglavnom u jutro ali svih 10tak dana je jarko crvene boje ( prije je pred kraj bilo tamnije boje ). Isto tako, primijetila sam i krvarenje 2,3 dana za vrijeme ovulacije ( isto u jutro ). Prije 2 tjedna bila sam na kontroli kod ginekologa, pregled, ultrazvuk i papa su potpuno uredni. Spomenula sam doktoru navedene promjene i on nije ništa komentirao.Ja sam ipak zabrinuta i molila bih vas da mi odgovorite zašto se to događa i da li je normalno. Željela bih još dodati da sam imala izuzetno stresno razdoblje zadnjih par mjeseci ( smrtni slučaj u obitelji...) i po prirodi sam hipersenzibilna osoba pa ne znam da li bi i takva stanja mogla doprinijeti ovim pojavama.
Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

03.07.2002. 20:13

Poštovana,
Ukoliko se Vaše smetnje neće ponavljati u narednim ciklusima, a rezultati ginekološkog, ultrazvučnog i Papa testa su u granicama normale preporučila bih da se ipak obratite nadležnom liječniku kako bi isključio postojanje ev. hormonskog poremećaja (disfunkcijsko krvarenje), mioma ili polipa. Ovisno o nalazu Vaš će liječnik odrdinirati optimalnu terapiju i/ili liječenje.