Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zabrinuta


Autor Poruka

nina

13.12.2001. 12:28

Poštovana doktorice,
dijagnosticirni su mi policistični jajnici i kao terapiju uzimam Cilest.No ono što me je zabrinulo, i to jako, jest emisija na tv-u "Govorimo o zdravlju". Doktor iz Petrove je rekao da kod tog sindroma ne dolazi do trudnoće odnosno to je rijetko. Kako bih ja željela imati djecu u skoroj budućnosti recite mi da li za to ima lijeka? Kako se to liječi? Kakve su šanse za trudnoću (naravno uz pomoć liječnika)? Da li uopće dolazi do prirodne ovulacije kod takvog sindroma?

Unaprijed zahvaljujem.

Doc.dr.sci S.Kupešić

14.12.2001. 10:54

Poštovana,
Pacijentice s policističnim jajnicima uglavnom nemaju ovulaciju te se anovulatorni poremećaji liječe primjenom hormonske stimulacije ovualcije, a u nekim slučajevima i laparoskopskom elektrokoagulacijom (koja ima isti učinak kao klinasta resekcija jajnika) koja dovodi do spontanih ovulacija u kraćem vremenskom razdoblju nakon provedenog zahvata. Preporučila bih obradu u specijaliziranoj ustanovi kako Vas tako i Vašeg supruga kako bi se otkrili eventualni udruženi uzroci neplodnosti koji dodatno mogu komplicirati i/ili modificirati pristup liječenju neplodnosti.