Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zadak


Autor Poruka

sonja

12.04.2002. 14:01

Cijenjena,
u 37+ sam tjednu trudnoce i beba je u polozaju: uzduzni zadak. Najvecim dijelom trudnoce bili smo poprecni zadak, zatim kratko vrijeme oko 33 tjedna s glavicom dolje da bi se opet vratili na zadak. Zanimaju me koje su sanse za prirodan porod zadkom - koji su faktori relevantni , odnosno carskim rezom. Isto tako kolika je mogucnost za okret u pravilan polozaj kroz ova zadnja tri tjedna.
Puno hvala.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

14.04.2002. 11:54

Poštovana,
Postoji mogućnost spontanog okreta fetusa i u ovoj gestacijskoj dobi, a odluka o dovršenju trudnoće (vaginalni porod ili carski rez) ovisi o lokalnom nalazu (ovorenost i zrelost cerviksa) i intenzitetu i kvaliteti trudova i napredovanju poroda. Savjetujem Vam da odluku o načinu vođenja porođaja prepustite porodničaru u kojeg imate povjerenje, a koji će na temelju kliničkog iskustva, znanja i subjektivnog dojma procijentiti što je najbolje za Vas i Vašu bebu.