Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zakašnjela mjesečnica/trudnoća


Autor Poruka

Ivanka

09.04.2002. 10:39

Poštovana doc. !

Nakon što sam učinila kućni test na trudnoću koji je bio pozitivan, uslijedilo je uz jake bolove krvarenje 36. dan ciklusa koji inače UREDNO traje 26 dana (planirala sam trudnoću).
Na hitnoj u bolnicu dobila sam dabroston i apaurin terapiju i strogo mirovanje i ginekologica mi je rekla da JESAM trudna. Nakon dva dana učinila sam privatno UZV i izvadila beta Hcg. UZV je pokazao da nema materične trudnoće, a beta je bila negativna (ne znam vrijednost), pa smo isključili mogućnost vanmaterične.
Molila bih Vaše mišljenje, znam da kućni testovi mogu biti neprecizni, ali što je ginekologica na hitnoj mogla "napipati" (i to bez UZV-a) da je konstatirala da SAM TRUDNA - to mi nije nikako jasno. Je li se radilo o ranom spontanom?
Zahvaljujem na odgovoru.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

09.04.2002. 21:14

Poštovana,
Nalaz beta hCGa bi u slučaju da ste bili trudni trebao pokazati pozitivne vrijednosti, a palpacijski pregled nije sigurna metoda za ustanovljavanje tako rane trudnoće. Testom beta hCGa koji je bio negativan definitivno ste isključili postojanje spontanog pobačaja i izvanmaternične trudnoće, a izostanak menstruacije mogao je uvjetovati povećanu i smekšanu maternicu koja može zavarati i iskusnog kliničara. Puno sreće u Vašim nastojanjima da ostvarite željenu trudnoću.

Ivanka

10.04.2002. 08:43

Puno hvala na odgovoru!