Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zasto nema menstruacije


Autor Poruka

anuska

10.06.2003. 14:48

Postovani,
imam 30 godina. Menstruacije su mi prilicno redovite (30-32 dana). Prije 5 mjeseci lijecili smo se (suprug i ja ) od candide koja se pojavljivala 14-10 dana prije moje mjesecnice, ali on je jos tri mjeseca nakon toga imao peckanje i svrab (bez obzira na terapiju). Ja sam te simptome osjetila samo 10 dana prije poslijednje menstruacije. Prije tri tjedna bila sam na kontroli i lijecnica u vaginalnoj sluzi nije pronasla tragove candide i opcenito ginekoloski nalaz je bio u redu.
Otprilike 14 dana ciklusa proslog mjeseca dobila sam smede krvarenje koje je trajalo 4 dana i nije bilo obilno. Lijecnica na pregledu je rekla da se najvjerovatnije radilo o krvarenju u ovulaciji ili da je do krvarenja doslo zbog stresa.
Sad mi je 34 dan ciklusa i jos nemam mjesecnicu, a niti simptome da cu je dobiti. Suprug i ja koristimo metodu "prekinutog snosaja" i do sada sam ostala samo dva puta trudna i to kad smo to planirali (trudnoce su do kraja bile u redu).
Posljednjih 2 mjeseca cesto imam problema sa zdravljem. Imam povisen secer u krvi (obiteljsko nasljede), previsoke enzime gusterace i prije mjesec dana imala sam jaku upalu zeluca. Svi lijecnici sa kojima sam bila u kontaktu pripisuju to stresu, a ja se uopce ne osjecam da sam pod stresom.
Zivim u Francuskoj i ne znam da li je ovo objasnjenje koje dobivam od lijecnika samo posljedica nacina zivota kojim se sve pripisuje stresu ili je sve ovo osnova za obavljanje nekih ozbiljnijih pretraga.
Molim Vase misljenje da li se izostanak moje mjesecnice moze pripisati hormonima, stresu ili, jednostavno (sto se iskreno nadam da nije) trudnoci?
S postovanjem Vam zahvaljujem!

Prof.dr. Marina Ivanišević

22.06.2003. 00:16

Draga Anuska, ukoliko nemate menstruaciju napravite test na trudnoću kao prvo. Ukoliko je negativan tada treba učiniti temeljite pretrage kako ginekološke, endokrinološke tako i internističke.