Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoca i HPV


Autor Poruka

lady

10.06.2003. 14:35

Stovani,

u 28. sam tjednu trudnoce sa dijagnosticiranim HPV - om (CIN l). Prije nekoliko dana sam na vaginalnom otvoru otkrila bradavice. Na danasnjem pregledu lijecnik ih je vidio u rodnici i na grlicu maternice. S obzirom na trudnocu, narucena sam na kontrolu za dva tjedna. Ako se ne povuku same od sebe u tom periodu, lijecnikova preporuka je kirursko odstranjivanje bradavica u bolnici. S tim da mi vjerovatno nece skidati bradavice s grlica maternice da se ne bi utjecalo na trudnocu,

Moje pitanje je da li postoje jos ikakve opcije za izlijecenje virusa i da li ce bradavice koje ostanu na grlicu maternice utjecati na bebu pri porodu? Ako postoje jos neki nacini izlijecenja, bila bih zahvalna da mi na njih ukazete, te na koji nacin ja sama mogu utjecati na samoizlijecenje??

Unaprijed zahvalna, lady

Prof.dr. Marina Ivanišević

22.06.2003. 00:13

draga lady, bradavice kako kažete ili kondilom koje je izazvala HPV infekcija treba izvana odstraniti spaljivanjem jer je to sa da najsigurnije s obzirom da ste trudni. Kada rodite postoje i drugi načini.