Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zatrunjeti u bazenu


Autor Poruka

jasmina.123

27.07.2019. 16:15

Dobar dan! 24.6 sam bila na bazenu i dvoje ljudi na udaljenosti oko metar od mene je imalo odnos u vodi. Da li ja mogu biti trudna ukoliko je muskarac ejakulirao u vodu? 2.7 sam dobila menstruaciju i trajala je 7 dana. Da li je moguca trudnoca ako se dobije normalna menstruacija kao uvijek? Uradila sam dva kucna urinska testa na trudnocu i oba su bila negativna. Citala sam da rezultat moze da bude lazno negativan ako zena nosi blizance? Da li je to tacno? Da li moram raditi jos neke testove na trudnocu kao b-hcg iz krvi? Ovih dana pred menstruaciju imam bjelicasto-zut iscjedak , nekada ga ima nekad nema, da li je to normalno? Bila bih zahvala kad biste odgovorili na sva moja pitanja. Hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

27.07.2019. 19:55

Poštovana, ako ste dobili menstruaciju trudnoća je isključena. To su potvrdila i dva testa. Nema potrebe za određivanjem beta hcg-a. Preko vode teoretski može doći do trudnoće. Blizanačka trudnoća nema veze s lažno negativnim nalazom, nego se kod blizanačke trudnoće luči više beta - hcg-a. Iscjedak je najvjerojatnije posljedica upale. Savjetujem pregled i izbjegavanje bazena koji nemaju adekvatne uvjete.