Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zdjelica


Autor Poruka

Gordana

26.06.2001. 23:24

Štovani.
Dali je moguče da se kod poroda na bilo koji način ošteti zdjelica? Budući sam porod imala 16.6.2001, oteklina iznad trtične kosti i plavi hematom se nisu povukli sve do danas. Uz sve to postoji jaka bol koja mi onemogučeva normalno kretanje, sjedanje i ležanje. Moja liječnica
opće prakse mi predlaže da napravim rengensko snimanje, te me interesira koliko i dali zračenje utječe na dojenje djeteta.

doc.dr. S. Kupešić

26.06.2001. 23:44

Poštovana gospođo Gordana,

Bizarna slika promjene na trtičnoj kosti doista je rijetka komplikacija porođaja. Svakako ovo stanje zahtijeva verifikaciju od strane radiologa, te se slažem s Vašim liječnikom koji savjetuje da se učini rentgenska pretraga oboljele regije. S obzirom na udaljenost trtične regije od dojki i malu dozu zračenja koja će se pri tome koristiti smatram da ne bi smjela postojati opasnost ukoliko želite ustrajati u dojenju Vaše bebe. Želim Vam brz i uspješan oporavak.