Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zuto tijelo


Autor Poruka

sanela0902

24.09.2010. 00:45

Postovani,
Uterus u AVF 5x3 cm,homogene strukture sa hiperhogenim odjekom endometrija 10 mm.
Desni jajnik:3x2 cm,uredne građe.
Lijevi jajnik.3X2 cm,uredne građe sa zutim tijelom urednog protoka.
U Ddouglasu slobodna tecnost(ovulacija).Ovo je nalaz mog ginekologa.Dao mi je i Folacin.Pitanje je da li postoji mogucnost da zatrudnim.I da li sve ok,i da li ce mi Folacin pomoci da zatrudnim.Unaprijed hvalaaa.

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.09.2010. 11:10

Poštovana, Folacin Vam nažalost neće pomoći da ostanete trudni, ali ako ostanete trudni nastavit će te ga uzimati do 12 tjedana.
Ukoliko ste imali odnos u vrijeme ovulacije (a postojanje ovulacija se vidi po postojanju žutog tijela) svakako postoji šansa za trudnoćom.

Znatizeljnaa**aa

26.10.2021. 00:45

Postovani doktore, radila sam ovaj ciklus pracenje ovulacije, 13dc uocen vodeci folikul 14,5mm na lijevom jajniku, gdje sam imala lagane bolove, 14dc 16mm, i 16dc na UZ primjeceno da je folikul pukao i da se nalazi oskudna tekucina u douglasu, doktorica rekla da je nastupila ovulacija i da je je sve uredu tim pregledom UZ.. LH trakicama sam takodjer uporedo pratila ovulaciju - cetvrtak i petak su trakice bile pozitivne, sto sve govori u prilog da se ovulacija desila.

Ono sto mene zamara trenutno jeste, da sam citala, da se nakon pucanja folikula "MORA" vidjeti zuto tijelo na mjestu gdje je bio folikul, sto kod mene nije slucaj, odnosno doktorica je vidjela samo oskudnu slobodnu tecnost, i rekla je da se to zuto tijelo ne moze odma vidjeti na UZ. Da li je to istina? Kada se na UZ treba vidjeti zuto tijelo odma nakon ovulacije? Molim Vas za savjet.

Unaprijed Vam se zahvaljujem.

Ivo Balenović, dr. med.

26.10.2021. 11:20

Poštovana, na mjestu ovulacije prvo nastaje corpus hemorrhagicum (jer dolazi do krvarenja na tom mjestu), a zatim se nakon par dana formira žuto tijelo,