Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Afrika


Autor Poruka

Vesna

07.06.2002. 15:25

postovani,
imam neke probleme koje povezujem sa pilulom: koristim Diane 35 vec 2 godine, cesto osjetim nesvjesticu i vrtoglavicu( imam ubrzanu koalgulaciju sta da radim? aspirin 1 dnevno?), ali imam i nizak pritisak. sad sam u africi i veoma je vruce, stalno sam pospana. udebljala sam se 5 kg i nikako da skinem. takodje sa i APSOLUTNO izgubila volju za seksom. takodje osjecam izrazitu napetost u grudima u vrijeme ovulacije i par dana prije mjesecnice. eto, mozda je komplikovano ali se nadam vasem odgovoru i savjetima sta sad da radim? hvala unaprijed

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

08.06.2002. 22:41

Poštovana,
S obzirom na opisane tegobe svakako bih savjetovala da se učine laboratorijske pretrage (kompletna krvna slika, koagulogram, hepatogram, te urin sa sedimentom), jer se u slučaju hiperkoagulabilnosti savjetuje prekid primjene oralnih kontraceptiva. S obzirom na specifične klimatske uvjete trebalo bi učiniti sugerirane pretrage, te u slučaju bilo kakvih odstupanja u nalazima prevenirati moguće komplikacije i prekinuti primjenu Diana 35. Iako Aspirin može donekle smanjiti rizik od tromboembolijskih incidenata, on može biti samo privremeno, a nikako trajno rješenje Vašeg problema.