Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


AIH-POSTUPAK


Autor Poruka

TINA

21.06.2002. 22:39

Poštovana doktorice Kupešić molila bih Vas da mi hitno odgovorite na moje pitanje u vezi inseminacije.Da li je uobičajeno da se prije inseminacije učini samo jednom ultrazvučni pregled?
Nakon terapije Clomidom te dvije ampule Pergonala učinjen mi je
ultrazvučni pregled koji pokazuje lijevi folikul fi 17 mm i 13 mm a desni
fi 15 mm.
Nakon toga preporuča se Profasi dvije ampule odjednom 5000iv
(srijeda 20 h a u petak 11 h učinjena inseminacija)
Nakon postupka od strane doktora nisam dobila upute već mi je tehničarka preporučila Utrogestan 2x1 kroz četrnaest dana.
Nakon par dana dobila sam otpusno pismo u kojem stoji da je inseminirano 5x10na šestu pokretnih spermija.
Molila bih Vas da mi kažete da li se mogu čemu nadati te da li je normalno da me povremeno boli u predjelu trbuha te me također povremeno bole i prsa.Napomenula bih da sam završila terapiju sa Utrogestanom te su se bolovi smanjili.

Unaprijed Vam zahvaljujem!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

22.06.2002. 19:08

Postovana,
S obzirom da je kod Vas doslo do iznenadjujuce naglog porasta folikula, te zbog cinjenice da se je prikazao folikul promjera cak 17 mm, lijecnik je odlucio ordinirati ampule Primogonyla ili Profasi. U tom slucaju radi se samo jedna folikulometrija (tj. ultrazvucni pregled). Utrogestan se uobicajeno daje nakon provodjenja intrauterine inseminacije, kako bi se izazvala primjerena maturacija ednometrija, te ovaj preparat u preporucenoj kolicini nastavlja trositi tijekom narednog razdoblja (do trenutka kada cete beta hCGom ustanoviti trudnocu), te se u tom slucaju primjena Utrogestana nastavlja do kraja prvog tromjsecja trudnoce. S obzirom na zadovoljavajuci nalaz spermiograma u trenutku inseminacije, Vase su sanse izrazito zadovoljavajuce i iskreno Vam zelim uspjesan ishod postupka.