Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvarenje


Autor Poruka

Anja

02.07.2002. 20:27

Poštovana dr. Kupešić,

Prestala sam s uzimanjem Cilesta nakon 4 pakiranja jer mi se uvijek događalo da počnem krvariti prije nego sam uzela sve tablete (ostajale su 2 - 3 tablete). Budući da me to krvarenje iza kojeg je uslijedila menstruacija a koje je sve skupa trajalo 10 dana izluđivalo, odlučila sam prekinuti s ovom vrstom kontracepcije. Zanima me da li neće doći do ovakvog krvarenja i u normalnom ciklusu ili se to sad nastavlja i bez Cilesta. Znam da neke djevojke imaju smeđi iscjedak nekoliko dana prije nego nastupi menstruacija pa takvo krvarenje onda u svakom ciklusu traje po 10-ak dana. Budući da je upravo to razlog zašto sam prekinula s Cilestom, molim Vas za Vaše stručno mišljenje. Imam li uopće razloga pomišljati da će ovakva situacija nastupiti i u mom prirodnom ciklusu kao što je to bio slučaj kad sam bila na Cilestu.

Unaprijed hvala.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

03.07.2002. 12:03

Poštovana,
U prirodnim ciklusima ne bi smjele nastupiti promjene u vidu smeđastog iscjetka koji prethodi nastupu menstruacije, ali ako do istoga dođe preporučila bih učiniti hormonsku analizu u drugom dijelu menstruacijskog ciklusa (progesteron 21. dana m.c.). Nakon uvida u rezultate pretraga liječnik će Vam ordinirati terapiju.