Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


aterom


Autor Poruka

Sandra

25.03.2002. 10:45

Prije devet mjeseci pojavio mi se prištić na preponi (tamo gdje dolazi rub od gačica). Pošto nije prolazio probala sam ga lječiti sa Betrionom, Iruksolom, Betadinom ispirati vodikovim peroksidom. Pila sam i Ceporeks 2X2. Sada je to veliko 1x1 cm i stalno (bez tiskanja) curi bijeli gnoj bez mirisa.Nije bolno ni temperirano. Bila sam kod ginekologa (imala sam dva spontana pobačaja i sada privodim kraju pretrage pa bi opet probala s trudnoćom) on mi je rekao da to ne smeta. Mr. sc. dr. Branka Marinović mi je napisala da je to aterom i da ga treba kiruški odstraniti. Na moje pitanje gdje to mogu učiniti (jer mi je očito hitno) napisala je da se obratim ginekologu. Gdje da ja sada krenem? Mogu li to napraviti privatno i gdje? Ima li po Vašem mišljenju još koja mogućnost osim kirurgije?
Puno Vam hvala na Vašim odgovorima stvarno mi pomažete.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

01.04.2002. 15:53

Poštovana,
Zbog specifične regije opisnau promjenu na koži može riješiti ginekolog, ali i dermatolog u bolničkoj ustanovi. Zbog nužnosti patohistološke analize i s obzirom da Vaša lezija u preponi secernira gnoj bilo bi poželjno učiniti i bakteriološku analizu i provesti antibiotsko liječenje. Mislim da pomoć možete potražiti na Klinici za dermatologiju Šalata ili Sestre milosrdnice u Zagrebu. Nakon što riješiti opisani problem morali biste učiniti tzv prekoncepcijsku obradu kako bi se pokušao otkriti uzrok Vaših spontanih pobačaja i planirati ponovno zanošenje.