Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoća i lijekovi


Autor Poruka

Amra

25.03.2002. 09:30

Poštovani
z.m je bila 20.2. Oko tjedan dana nakon očekivane ovulacije, jako sam se prehladila i koristila efedrin i operil p kapi za nos za djecu. Uslijed jake upale sinusa, pojačala mi se migrena od koje inače patim, pa sam uzela i jedan saridon. Ubrzo nakon toga sam povratila, tako da ne znam je li se apsorbirao.
Sada sam trudna 5 tjedana. Ono što me sada jako brine je jesam li naškodila plodu?

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

01.04.2002. 15:58

Poštovana,
Iz anvedenog dopisa nije jasno kada ste imali zadnje mnestuacijsko krvarenje i u kojem razdoblju ste koristili opisanu terapiju (oko ovulacije 14 dana nakon zadnje menstruacije, u razdoblju očekivane implantacije - približno 21 dan od dana zadnje menstruacije, ili nakon implantacije - u razdoblju očekivane menstruacije). S ovim podacima bilo bi poželjno da se obratite specijalisti kliničkom farmakologu (najcjenjenija ustanova je Zavod za kliničku farmakologiju Rebro), kojeg možete kontaktirati i preko Cybermeda, s jasnim podacima o korištenoj terapiji.