Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


baby aspirin


Autor Poruka

Anja

17.05.2002. 09:58

Poštovana dr.Kupešić,

trudna sam 6 tjedana i nakon uzv pregleda ( vidljiva je žumanjčana i gastacijska vrećica ) doktor mi je prepisao utrogestan 3x2 jer sam od 20-28 dana imala smedji iscjedak u maloj količini ( jednom dnevno) koji je odmah nakon uzimanja Dabrostona 2x1 stao.

Osim toga rekao mi je da pijem jednom dnevno Baby Aspirin radi zaštite jer koliko sam pretpostavila vezano je uz moj imuni sustav jer sam stalno sklona pojavi bakterija ( bris cervixa ) i sada pijem Eritromicin.

Zanima me da li mi baby aspirin može štetiti kao i bebi budući da sam pročitala različite stavove o njemu,a ujedno sam i na antibiotiku.

Unaprijed se zahvaljujem,

Anja

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

20.05.2002. 23:23

Poštovana,
Baby aspirin ne bi smio škoditi u ovoj gestacijskoj dobi, a daje radi prevencije komplikacija u drugom i trećem tromjesečju trudnoće (npr zastoja u rastu i /ili EPH gestoze).
Ipak, ukoliko ćete ponovno imati smetnje od strane krvarenja ili sukrvavog iscjetka bilo bi preporučljivo konzultirati ginekologa radi ev. prekida propisane aspirinske terapije koja katkada može pogodovati krvarenju.