Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mišljenje


Autor Poruka

Dina

17.05.2002. 14:02

Poštovana docentice,
zahvaljujem na prethodnim odgovorima na moje nedoumice i opet molim Vaše mišljenje.
Nakon što je u ejakulatu supruga pronađena eschirichia coli (i on je primio terapiju), meni su učinjeni brisevi,a nalazi su slijedeći:
1 obrisak cervixa: myceoplasma h. - negativan
ureaplasma u. - negativan
2. bris vagine na Chlamydiu trachomatis - nije dokazana
3. bris vagine-bakteriološki aerobno (mikroskopski nalaz- rijetki leukociti i bakterije; kultura: saprofitna flora).
Mene zanima trebam li ove nalaze odnijeti kod ginekologa (zanima me zbog nađenih bakterija) i primiti nekakvu terapiju ili je ovakav nalaz zadovoljavajući.
Budući da sam kod nastupa slijedećeg ciklusa predviđena za inseminaciju AIH (kod Vas na klinici Sv.Duh, a inače sam iz Splita) razumljivo je da želim osigurati da sve bude u redu.
Još jednom zahvaljujem na odgovoru.

Dina

18.05.2002. 16:52

Poštovana docentice,
upravo nakon što sam poslala prethodni e-mail, kod mene je nastupila menstruacija. A kako sam predviđena za postupak inseminacije imam još neke nedoumice za koje Vas molim da mi odgovorite.
Inače zbog primarne amenoreje uzimam Trisequens pa me zanima da li ga trebam prestati uzimati kod nastupa menstruacije ili kod početka terapije.
Preporučili ste mi da u pripremi za stimulaciju ovulacije krenem sa Pergonalom (step up protokol) 1 ampula dnevno od drugog do devetog dana ciklusa, a mene zanima u koliko sati trebam primiti tu ampulu. Kod dosadašnjih stimulacija ovulacija primala sam je poslijepodne, a čujem da se primaju i kroz jutro.
I posljednje; da li ono što sam navela u prijašnjem e-mailu ima kakvog utjecaja na postupak AIH?
Zahvaljujem.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

20.05.2002. 23:16

Poštovana,
Kao prvo ispričavam se na zakašnjelom odgovoru do kojeg je došlo zbog službenog puta. Vaš nalaz mikrobakterioloških pretraga u potpunosti je uredan i ne zahtijeva primjenu nikakove terapije.
Svakako - primjenu hormonske terapije neizostavno morate prekinuti pri započinjanju primjene Pergonala.
Terapiju Pergonalom ( s obzirom da će se sudeći po "step up" protokolu ista ordinirati tijekom dugog razdoblja) možete primati u za Vas pogodno vrijeme koje će Vam osigurati fleksibilnost na radnom mjestu. Naime, nema značaja uzima li se terapija tijekom jutarnjih ili popodnevnih sati. Puno sreće u Vašem postupku.