Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


BBT


Autor Poruka

Ivy

30.11.2001. 12:11

Poštovana dr. Kupešić,

na 13.dan ciklusa na D jajniku imala sam dominantnu folikulu velicine 16mm i još nekolko manjih i endometrij debljine 7mm. Već u te dane javio se pojačan osjećaj vlažnosti. Uredno sam mjerila temp. koja je na 15. i 16.dan ciklusa kada sam imala intezivan osjećaj lubrikacije ( nije bilo iscjedka izgledom bjelanjka ) bila 36,3, da bi 17 i 18 dan bila 36,5 te ponovo 19. i 20 dana 36,3.
20.dan osjećam blagi pritisak u donjem dijelu trbuha i osjećaj vlaznosti je smanjen, ali prisutan, pa me zanima da li je ovulacija bila ili ipak nije ovaj mjesec prema ovim simptomima.

S poštovanjem,

Doc dr. sc. S. Kupešić

02.12.2001. 14:05

Poštovana,
Subjektivni dojmovi koje navodite poput "vlažnosti" rodnice, bolnosti u predjelu donjeg dijela trbuha i mjerenja bazalne temperature ne smatraju se vjerodostojnim u Vašoj procjeni da li se je desila ovulacija ili to nije bio slučaj. S obzirom da ste kod nadležnog liječnika učinili ultrazvučni pregled kojim se je pokazao rast folikula bilo bi razumljivo da ponovite pregled kako bi se potvrdilo da je do ovulacije došlo ili da se barem učini hormonska analiza (određivanje razine progesterona) između 21. i 23. dana ciklusa kako biste dobili egzaktnu potvrdu da je ciklus bio ovulacijski.