Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


beba


Autor Poruka

daniela

22.07.2002. 14:04

puno pozdrav iz makedonije ovaj sajt je super vec godina dana je prosla a ja ne mogu nikako zatrudnjeti ispitala sam hormoni tubi ali sa ultrazvukom sve je bilo uredu ca125 je bio 9 sedimentacija super aproteini mnogo nizi i moj suprug ispitao spermogram je odlican moj desni jajnik je policistcen uzimala sam klomifen utrogestan saklomifenom folikuli su dosli 24 papa test je negativan doktorka kaze da ce biti sve uredu kaze da nece da mi daje jake lekarstva ida moramo proveriti jos jedan put tube na rengenom a zasto kad sve je bilo u redu mnogo sam napeta zasto kad sve je u redu nemogu zatrudnjeti hvaca me panika momentalno uzimam vitamine sa selenom ovaj mesec doktorka mi je rekla da pauziram sa sledejne folikula ocekijem vas odgovor hvala puno.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

22.07.2002. 20:34

Poštovana,
S obzirom da su Vaši nalazi (laboratorijske pretrage, endokrinološki i ultrazvučni parametri, te prohodnost jajovoda)u granicama normale, ako i spermiogram supruga, za očekivati je uspješan ishod liječenja neplodnosti. Vaša će liječnica učiniti RTG histerosalpingografiju kako bi potvrdila prohodnost jajovoda i mogla pristupiti stimulaciji ovulacije za inseminaciju. Multivitaminski preparati koje koristite mogu biti od dodatne koristi. Puno sreće.