Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pomoć


Autor Poruka

Lidija

22.07.2002. 09:58

Poštovana doktorice,


molim vas da mi pomognete zbog sljedećeg razloga. S obzirom da 2 mjeseca nisam imala menstruaciju prije 2 tjedna uputila sam se liječniku koji mi je nakon pregleda i ultrazvuka rekao da se radi o hormonskom poremećaju (trudnoća nije) te da se javim svojoj liječnici kada dođe s godišnjeg odmora za 2 tjedna. Mene zabrinjava što sam i kod pregleda napomenula da već dulje vrijeme imam bijel,gusti iscjedak (što me zabrinjava), a prije dva dana primjetila sam da malo krvarima no to je prestalo.Molim vas da mi objasnite što se događa i da li mogu sama nešto kupiti u ljekarni što bi mi pomoglo (i sama idem na g.o.) prije nego što se liječnica vrati sa godišnjeg.
Hvala.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

22.07.2002. 20:44

Poštovana,
Veoma je teško bez podrobnog pregleda ili uvida u rezultate pregleda zaključiti o kakvom se hormonskom poremećaju radi. Naime bijeli iscjedak koji navodite govori u prilog upalne promjene, dok su izostanak menstruacije i oskudno krvarenje vjerojatna posljedica hormonskog disbalansa ili postojanja funkcionalne ciste na jajniku. S obzirom da Vam je liječnica na godišnjem odmoru savjetujem da se obratite specijalisti na zamjeni u područnoj ustanovi ili potražite pomoć nekog obližnjeg liječnika koji će Vam propisati primjerenu terapiju (npr progestagensku terapiju u slučaju folikularne ciste, optimalan lijek u slučaju hiperprolaktinemije, antibiotik ili lokalne vaginalete zbog upale rodnice itd, itd). Ne mogu Vam savjetovati primjenu nikakve terapije bez prethodne konzultacije i pregleda od strane specijaliste.