Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Beba položena nisko


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

22.10.2021. 21:25

Da, ali da se o tome radi liječnik bi Vas već uputio u bolnicu.

Vallenaa

18.07.2022. 18:35

Postovani,
Trenutno sam 21+4tj
prije tjedan dana sam bila na pregledu kod ginekologice, cerviks 1 članak, zatvoren, sakroponiran.
Danas sam bila kod drugog doktora na anomaly scan uzv, pa mi je rekao da je beba nisko, ondnosno da vidi da je nogama na mjehuru. Posteljica straga, fundus. Trenutno zadak.
Meni moja primarna doktorica nije rekla nista u vezi toga da je nisko, spomenula je da osjecam pritisak na mjehur zato jer joj je onda bila glavica dolje.
Molim Vaše misljenje, da li moram poduzeti neke posebne mjere u vezi mirovanja ili sl, jer trenutno imam isplaniran put do mora, prije tjedan dana kad sam doktoricu upitala rekla je da se mogu normalno kretat, samo me danas ovaj doktor malo preplasio.

Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

19.07.2022. 17:20

Poštovana, nalaz je uredan. Normalno je da beba tijekom trudnoće mijenja položaje. Dok je cerviks zatvoren nema veze da li je visoko ili nisko.

Mmmarija

22.07.2022. 08:25

Postovanje, trudna sam 32+2. Prosle sedmice sam bila na kontroli, cerviks nije skracen i zatvoren je. Dr kaze da je bebina glava na grlicu, preporuceno mirovanje, ali ne strogo. Ponekad osjetim bebu toliko nisko da me strah da ne ispadne, nemam nekih bolova sem kao neki pritisak na kukove, kao da mi se maternica spustila preko njih. Da li mi prijeti prijevremeni porod ili je taj pritisak na kukove i grlic donekle prihvatljiv?

Ivo Balenović, dr. med.

22.07.2022. 12:05

Poštovana, to su sve uobičajene pojave u ovoj fazi trudnoće. Ne prijeti Vam prijevremeni porod.