Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


beta HCG


Autor Poruka

Dajana

21.06.2002. 13:11

Poštovana docentice!

Nakon izvršenog embrio transfera, danas 12. dan mi je napravljen beta HCG. On iznosi 1,36. Znam da taj rezultat ne potvrđuje trudnoću, ali me ipak zanima zbog čega je vrijednost došla do tog broja (u prijašnjim nalazima taj broj je bio 0). Inače sam primala Utrogestan 3x2 i po uputama ginekologa nakon ovog rezultata prestajem s uzimanjem.
Kada bi, po Vašem mišljenju, bilo moguće krenuti opet sa cijelim tretmanom IVF, koliko je vremena potrebno tijelu za oporavak?

Zahvaljujem na odgovoru

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

21.06.2002. 17:55

Poštovana,
Vaš nalaz beta HCGa govori u prilog izostanka trudnoće, a što se tiče lagano pozitivne vrijednosti, laboratorijski nalaz ovisi o osjetljivosti kitova i aparatu koji se koristi za testiranje (vrijednosti manje od 5 IU/L smatraju se negativnima).
Ponovni pokušaj IVFa može se provoditi već nakon 3 do 6 mjeseci ukoliko ćete koristiti stimulaciju, te nakon jednomjesečne pauze ukoliko ćete ići na spontani ciklus što je uvriježena procedura u nekim ustanovama.

Dajana

21.06.2002. 19:24

Poštovana docentice,

zahvaljujem na brzom odgovoru i samo nadodajem nešto što sam zaboravila spomenuti. Naime, ja još osjećam kontrakcije u predjelu jajnika, grudi su mi osjetljive na dodir i još uvijek nisam dobila mjesečnicu. Inače je moja dijagnoza primarna amenorea, pa me zanima je li možda zbog toga krvarenje nije nastupilo.

Zahvaljujem.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

22.06.2002. 19:18

Postovana,
Moze se ocekivati nastup menstruacijskog krvarenja unatoc cinjenici da patite od problema primarne amenorrheae (krvarenje ce uslijediti 3 do 5 dana nakon prekida primjene progestaagenske terapije - Utrogestana). Osjetljivost grudi, napetost trbuha i opsjecaj kontrakcija vjerojatna su naznaka hormosnkih promjena i menstruacije koja ce ubrzo uslijediti.