Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zabrinuta


Autor Poruka

limacica

25.06.2002. 13:52

postovana doktorice imam problema sa menst.ciklusom.U ovoj god. je krenulo ovako 30.06-06.02 sljedeca mens.11.04-17.04 i sada jos nisam dobila mens.samo mi se prije tri dana pojavio iscjedak sa malo krvi i trajao je oko 2 dana imam 22g i nisam jos imala spolne odnose zanima me sto se to desava sa mojim organizmom jer sam sva napeta ,nervozna imam pojacano lupanje srca,i nadutost .molila bi vas za brzi odgovor jer sam jako zabrinuta. HVALA!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

25.06.2002. 22:46

Poštovana,
Neredovitost menstruacija može biti uvjetovana psihičkim stresom, ali u Vašoj životnoj dobi menstruacijski bi ciklus trebao biti dobro reguliran, a uzrok tako neredovitih menstruacija evaluiran i pravilno tretiran. Stoga bih savjetovla određivanje hormonskog statusa koji treba otkriti da li je hormonski poremećaj uzrokom Vaših tegoba (učiniti FSH,LH,E2 i prolaktin između 3. i 8. dana m. ciklusa). Nakon uvida u hormonske nalaze i nalaze Vaše kompletne krvne slike i uobičajenih laboratorijskih pretraga može se odrediti eventualna terapija za regulaciju ciklusa. U sklopu obrade zbog neredovitih menstruacijskih ciklusa svakako bih savjetovala da se učini transabdominalni ultrazvučni pregled tehnikom punog mjehura , s obzirom da do sada niste imali spolni odnos.