Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Blizanci


Autor Poruka

Tea

02.10.2002. 15:56

Poštovana Dr!

Nakon dugog čekanja te mojeg liječenja od PCO-a, ove godine u veljaći zanijela sam blizance, nakon inseminacije.
Cijela trudnoća protekla je u redu, govorim to jer mi je termin oko 10.11.2002, iako se ja potajno nadam ranijem porodu.
Suprug i ja nekako smo preplašeni i bojimo se za našu djecu te bismo željeli da sve prođe sa carskim rezom, iako ja po medicinskoj dokumntaciji nemam nikakve indikacije za takav postupak.
Recite molim Vas kako da si olakšamo ove zadnje dane, te da li je potrebno inzistiranje na carskom rezu i da li je to dozvoljeno, iako se slazemo da ni takav posupak nije bezopasan.
hvala na odgovoru!

Prof. dr. Josip Djelmiš

06.10.2002. 13:22

poštovana gospođo Tea,
blizanačka trudnoća zahtjeva intenzivni nadzor, pa se zbog toga često trudnice s blizanačkom trudnoćom primaju u ginekološki odjel. Zbog češćih komolikacija trudnoće i poroda često se porodi dovršavaju carskim rezom. Preporučam Vam da se javite u trudničku ambulantu Klinike za ženske bolesti i porode u Zagrebu radi intenzivnog nadzora Vaše blizanačke trudnoće.