Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u jajnicima i upala mjehura


Autor Poruka

dani27

18.08.2019. 19:55

Postovani. Zadnja mensttruacija je pocela 31.7. Par dana prije toga sam se vratila s mora i dobila bolove u lijevom.bubregu i dva dana nakon toga sam mokrila krv, zavrsila na hitnoj na injekciji garamycina. Ostatak terapije pila sam nolicin i nakon toga amoksicilin 1000 mg 8 dana. Zadnja tableta je bila u petak. Peckanje na kraju mokrenja jos osjetim, u nalazu je bila masa bakterija. Vj e coli jer sam.se inace mucila s njom i dugo nisam vec imala problema. Nemam zdravstveno pa mi je dokt dala ove antibiotike bez urinokulture. Uz to i dalje pijem urifar za bakteriju. Zabrinjava me sto su me je bolio i lijevi jajnik cijelo vrijeme dok je trajala upala i sada me opet boli ali manje. Zanima me da li bi trebala raditi briseve cerviksa na bakterije i zbog cega bi mogla biti bol u lijevom jajniku? Hvala unaprijed. Lijepi pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

18.08.2019. 21:45

Poštovana, za sada nema potreba za brisevima. Bol u jajniku možda je bio projekcija upale mokraćnih puteva. Dobili ste antibiotike koji djeluju sistemski i pokrivaju široki spektar mikroorganizama. Jajnik može boliti i prilikom ovulacije.