Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


boli ju poslije


Autor Poruka

Željko

27.01.2002. 16:39

Moju 18-godišnju djevojku cesto boli poslije odnosa. Bol ne dolazi odmah, ali ju često probudi ujutro. Ta bol se javlja s prednje strane maternice, dolje ispod pupka, a često i lijevo od toga. Nedavno (prije mjesec dana) je bila u bolnici zbog bakterija koje je imala u mokraći, zatim u mjehuru, bubrezima i na kraju su ostale u crijevima (tada je otisla u bolnicu), te nije smjela jesti nista(osim keksa,prepečenca). Menstruacija joj je izostala. Ja sam jako zabrinut za nju...

Doc dr. sc. S. Kupešić

28.01.2002. 19:10

Poštovani,
Prema Vašem opisu vjerojatno se radi o spolnoj i/ili urinarnoj infekciji koju bi trebalo ciljano liječiti. To je moguće učiniti tako da se urin i cervikalni obrisak pošalju na mikrobakteriološku analizu, kako bi se odredio antibiogram (antibiotik koji će najprimjerenije tretirati infektivni agens). Prema tome, Vašu kćerku treba uputiti na detaljan ginekološki i/ili nefrološki pregled kako bi se promjene liječile na vrijeme, u akutnoj fazi i ne bi prešle u kronične uplane promjene.