Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolna kvržica na vanjskom dijelu mokraćne cijevi


Autor Poruka

Felina

23.04.2019. 22:25

Poštovani doktore,
Već sam u proteklih 5 dana primjetila bol na dodir kod mokraćne cijevi. Boli nema tokom mokrenja, nego samo na dodir. Primjetila sam tamnocrvenkastu kvržicu na vanjskom dijelu ( početku) mokraćne cijevi. Nedavno me moj ginekolog posalo na testiranje krvi i urina... Rezultati nisu bili sjajni i ima nekoliko odstupanja s obzirom na Ref. Interval. Sa obiteljskim lječnikom sam već dogovorila urinokulturu. Samo me malo brine ta kvržica. Također, pored te kvržice se luče bijeli lojevi. Znate li možda u čemu je riječ? Ima li razloga za paniku?
S poštovanjem

Ivo Balenović, dr. med.

24.04.2019. 10:20

Poštovana, prema navedenom simptomima moguće da je došlo do upale Skeneove žlijezde. Skeneove žlijezde su periuretralne žlijezde smještene blizu vanjskog dijela mokraćne cijevi. Ciste se stvaraju ako je izvodni kanal začepljen. Ciste se mogu upaliti (apsces) ili uzrokovati opstrukciju mokraćne cijevi. Savjetujem da se javite liječniku radi terapije (antibiotik)