Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolne bradavice


Autor Poruka

Gaga2819

09.10.2018. 23:05

Postovani,
Pisala sam Vam ranije u vezi sa zaboravljenim pilulama. To se desilo proslog meseca, zaboravljene su dve, imala sam rizican odnos tog dana kad sam propustila, nastupilo je vanmenstrualno krvarenje, koje se povezalo sa menstruacijom. Dobila sam, medjutim menstruacija je trajala krace nego inace, sto pripisujem tome sto sam i danima pre toga krvarila. Sada mi se desava da 13 dana pre sl menstruacije imam bolove u grudima, tacnije bradavicama. I to najvise leva dojka. Osetljiva na dodir, mogla bih opisati to kao bol sa povremenim svrabom. Imajuci u vidu da tek za 13 dana treba da dobijem, to ne moze biti pms?? Trebam li misliti o tome kao simptomu trudnoce? Iako je sansa mala jer pilule pijem godinama... Kako uopste reaguje telo kada zena pije konteacepciju, ima li simptome trudnoce ako nekim slucajem do nje dodje? Takodje moze li se taj bol povezati sa prehladama, trenutno sam bolesna, imam virus i kasljem..

Izvinite na opsirnom postu, unapred Hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

10.10.2018. 09:45

Poštovana, bol u dojci nije simptom trudnoće. Prema svemu što ste naveli ne postoji mogućnost da je došlo do trudnoće. Ukoliko se želite 100% uvjeriti, uradite test.

Ane 1

12.10.2018. 00:45

Cao prije neki dan stiskanjem ljeve dojke izaslo mi bijelo ko mlijeko iz bradavice, grudi me ne bole imam 42 god

Ivo Balenović, dr. med.

12.10.2018. 09:15

Poštovana, savjetujem da odredite količinu prolaktina u krvi. Prolaktin je hormon koji potiče dojke na stvaranje mlijeka. Kod žena koje imaju povišene vrijednosti prolaktina moguć je iscjedak iz dojki. Uz to su česte i neredovite menstruacije.