Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolne Dojke, molim pomoć?


Autor Poruka

Maya.H

25.05.2022. 11:40

Poštovani. Imam 23 godine, i moj problem je što me ima već i 2 mjeseca mnogo bole grudi. A posebno desna dojka. Dakle, ne uočavam nikakve promjene, bol je više oko bradavice i u donjem dijelu sa desne strane, a kad podignem ruku ta bol se takođe učitava lagano prema pazuhu. bol je ista kao i za vrijeme PMS-a samo što je za nijansu jača i konstanto traje... Da naglasim takođe da mi se to desilo nakon što je dečko bio agresivniji tokom seksa, tj. više ih je stisnuo i odmah sutra dan je bol počela koja traje i danas.. Ne znam da li je povreda ili ipak nešto drugo što zahtjeva liječenje? Takođe malo sam dobila na kilaži tako da su i grudi se povećale, vježbam redovno... Molim Vas za neki savjet, jer je dosta nezgodno.. Srdačan pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

27.05.2022. 10:10

Poštovana, prema navedenome vjerojatno je to posljedica pritiska. Ako nema crvenila, niti iscjetka iz dojki ne bi trebalo biti ništa zabrinjavajuće. Ako bi se bol pojačavala ili pojavilo crvenilo javite se liječniku.