Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolni snosaj


Autor Poruka

juli

02.07.2001. 22:57

cijenjena dr. Kupresic!
ukratko: prije vise od mjesec dana sam isla na kiretazu zbog odumrle trudnoce. operacija je prosla uredno i oporavila sam se bez problema. jucer navece sam za vrijeme snosaja osjetila da mi je suprug penisom dodirnuo bolnu tocku. bol se pojacavala, sirila cijelim donjim dijelom trbuha i nastavila cijeli dan. morala sam popiti analgetik.
da li mi mozete sugerirati o cemu se radi? sutra svejedno idem kod lijecnika ali me zanima vase strucno misljenje.
hvala i puno pozdrava!
J.

Doc dr. sc. S. Kupešić

03.07.2001. 06:06

Poštovana gospođo Juli,
Žalim zbog ishoda prethodne trudnoće. Ukoliko niste imali nikakvih komplikacija prilikom i poslije kiretaže, mislim da ova bolnost prilikom snošaja nije direktno vezana uz ovaj događaj. Vjerojatno se radi o periovulacijskoj boli, te bi bilo dobro da ginekolog kliničkim i ultrazvučnim pregledom isključi ovu mogućnost koja katkada može biti veoma neugodna, a zapravo bezazlena. Druge mogućnosti su upalne promjene, cistične strukture itd. Svakako morate posjetiti svog liječnika koji će po potrebi odrediti dodatne pretrge koje će razjasniti situaciju.