Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolovi


Autor Poruka

sanja

18.05.2002. 00:18

Poštovana doktorice,
javljam Vam se drugi put s novim pitanjem.
Menstruacija mi kasni 7 dana (inače nikad ne kasni), sudeći po dva testa koja sam radila u različite dane trudna sam. Trudnoća je željena i izgleda uspjela od prve.Naručena sam kod ginekologa na pregled za 3 dana ali me ipak nešto muči pa Vas molim za savjet.
Počela sam osjećati laganu bol kao da ću dobiti menstruaciju, samo puno blaže pa me zanima dali je to normalno ili zabrinjavajuće?Inače sve drugo je uvijek bilo u redu, prije trudnoće obavila sam uzv koji je u potpunosti bio uredan, a od ostalih simptoma nemam ništa osim bolnih grudi. Puno Vam hvala pozdrav od Sanje!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

20.05.2002. 22:44

Poštovana,
bolovi tijekom rane trudnoće mogu biti normalni, ali na žalost mogu ukazivati i na patologiju rane trudnoće poput ranog spontanog pobačaja ili izvanmaternične trudnoće. Stoga bi bilo uputno obratiti se ginekologu kako bi učinio paletu pretraga koje uključuju ginekološki pregled, ultrazvuk i svakako, beta hCG. Puno sreće.

mia

21.05.2002. 12:21

Poštovana doktorice
Prije par mjeseci imala povećanu Bartolomyevu žlijezdu, bilo je jako bolno, od terapije dobila sam Ceporex kapsule i vaginalete da li mi
možete nešto detaljnjije odgovoriti zbog čega to nastaje i da li se
to ponavlja. Hvala Vam, i srdačan pozdrav od Mie!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

24.05.2002. 08:49

Poštovana,
Upalno promijenjena Bartholinijeva žlijezda upućuje na nužnost antibiotskog liječenja koje Vam je bilo pravilno ordinirano. Ovakve promjene nastaju zbog začepljenja odvodnog kanalića ove žlijezde koje se nažalost ne može prevenirati. Važno je rano otkriti nastupajuće promjene kako bi se moglo uvesti optimalno liječenje i spriječiti komplikacije. Rijetko se savjetuje operativno odstranjenje koje se provodi u slučaju recidivirajućih promjena i komplikacija koje se mogu riješiti isključivo kirurškim putem.