Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolovi u trbuhu


Autor Poruka

Lucijak78

05.09.2019. 21:30

Pozdrav, imam 21 god te mi ciklusi traju 33 do 35 dana (najvise 40). Zadnju menstruaciju sam imala 25.8. te je traja 5 dana. Devetog dana ciklusa pocela sam osjecati ostre bolove u donjem abdomenu nalik menstrualnim grcevima te mi je uz to trbuh napuhan, iscjedak nemam. Ta bol traje vec 4 dana i samo se pojacava. Inace imam jako bolne menstruacije te mi se grcevi znaju javljati i do 10ak dana prije nastupa same menstruacije. Spolne odnose imam s deckom uz zastitu s tim da smo 6.dan ciklusa (3 dana prije pojave bolova) imali nezasticeni odnos nekoliko minuta nakon cega je svrsio u kondom tek 10ak minuta kasnije. Da li se uopce moram brinuti da se radi u trudnoci premda se mom izracunu radi o neplodnim danima i premda nije doslo do ejakulacije u rodnicu? Zanima me da li se mozda moze raditi o endometriozi ili necemu ozbiljnijem sto bi zahtjevalo hitan pregled? Studentica sam u Zagrebu i nemam mogucnost doci do svoje doktorice pa me zanima prema opisanome da li mi mozete reci da li se radi o nekom hitnom slucaju ili mislite da mogu pricekati dok se ne vratim kuci iza 10.9.?

Ivo Balenović, dr. med.

06.09.2019. 11:50

Poštovana, prema navedenom trudnoću možete isključiti. Bolovi koje opisujete mogu biti posljedica ovulacije. Prilikom ovulacije dolazi do pucanja površine jajnika na mjestu gdje se izbacuje jajna stanica, te posljedičnog krvarenja na tom mjestu. Krvarenje ponekad može biti jače i to uzrokuje bolove. Ukoliko bi se bolovi nastavili/pojačavali ili bi se Vi osjećali loše (omaglica, vrtoglavica, slabost, mučnina...) javite se na pregled u hitnu službu.