Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bradavice


Autor Poruka

Andreja

20.04.2002. 08:01

Oko polnog organa tacnije na butinama i straznjici imam bradavive vec godinu dana. Bradavice su svjetlo crvene boje imam ih desetak (2 su malo vece, a ostale su sitne).Uradila sam papa test , test na klamidiju i vaginalni bris i svi rezultati su u redu. Doktorica mi je dala Aciklovir kremu kojom sam mazala bradavice pet dana i one su se smanjile i posvjetlile. Zanima me o cemu se tu radi, na koji nacin da ih uklonim i da li su to ipak genitalne bradavice?

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

21.04.2002. 18:30

Poštovana,
U Vašem se slučaju radi o genitalnom bradavicama kojih uzrok može biti virusne prirode (najčešće HPV, humani papiloma virus), te bih svakako savjetovala da se obratite Vašem ginekologu koji će Vas potom uputiti na tipizaciju HPV-a. Terapija koju ste dobili je primjerena, ali ako ne rezultira izlječenjem može se savjetovati elektrokauterizacija (odstranjivanje bradavičstih lezija spaljivanjem) . S obzirom da HPV osim bradavičastih struktura može uvjetovati promjene na Papa nalazu, ovaj podatak bi bio dragocjen za planiranje budućih kontrolnih pregleda.